Avokádo je plod hruškovce přelahodného.
Je to ovoce, které obsahuje řadu důležitých vitamínů (skupiny B, C, E, K) a minerálních látek (draslík, hořčík, fosfor, zinek). Je známé tím, že se v jeho dužině vyskytuje minimum cukrů, za to velké množství tuku. Jedná se o mastné kyseliny, jejichž složením se avokádo podobá olivovému oleji. Není to česká potravina, tak ho na talíři nemám každodenně. Do zdravé a dietní stravy se hodí, jen si musíte dát pozor na množství, protože je to bomba nejen nutriční, ale i kalorická.
POTŘEBUJEME:
POSTUP:
Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku a slupku oloupeme. Vidličkou ho důkladně rozmačkáme. Stejně tak banán oloupeme a rozmačkáme vidličkou. Smícháme spolu s kakaem a můžeme podávat, ideálně samostatně, protože už tak je to dost výživné.
Dobrou chuť! 😋
(20.4.2021, Š.Hajská)