Znáte medvědí česnek? V jarních měsících jím lze doplnit vitaminy a minerální látky. Obsahuje např. vit. C, vitaminy skupiny B, karotenoidy, flavonoidy, vápník, hořčík, železo a jód. Podporuje chuť k jídlu, ozdravuje trávící trakt (má antibakteriální a protiplísňové účinky) a působí preventivně proti nemocem typickým pro jarní měsíce.
POTŘEBUJEME:
POSTUP:
Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku, oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na kostičky. Na oleji orestujeme nakrájenou cibulku a potom přidáme hrášek (povolený mražený). Pár minut prohřejeme na pánvi. Medvědí česnek nasekáme a klasický česnek prolisujeme. Do mixovací nádoby dáme hrášek s cibulkou, nakrájené avokádo, oba česneky, citrónovou šťávu a rozmixujeme tyčovým mixérem. Podle chuti dokořeníme.
Dobrou chuť! 😋
TIP: Pokud máte rádi slanější chuť, přidejte do dipu 50-100 g slanějšího sýru (fety, balkánu, kozího sýru apod.). Pokud nemáte medvědí česnek, lze dip připravit s mátou, řeřichou apod.
(11.4.2021, Š.Hajská)