Banánové muffiny - Fit Poradna

Banány jsou vhodnou potravinou nejen pro naši psyché, ale i pro náš střevní mikrobiom. Není to naše lokální potravina, ale když už doma budete mít více banánů, jsou tyhle muffiny dobrým tipem, co z nich můžete připravit.

POTŘEBUJEME:

  • 2 banány
  • 1 lžíci citrónové šťávy
  • 150 g měkkého másla
  • 70 g třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 50 g vlašských ořechů
  • 150 g celozrnné mouky
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • špetku soli

POSTUP:

Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Důlky ve formě na muffiny vyložíme papírovými košíčky nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou a nebo muffiny pečeme v silikonové formě. Banány oloupáme, rozmačkáme vidličkou a smícháme s citrónovou šťávou. Máslo s cukrem utřeme, přidáme vejce a ušleháme do pěny. Přidáme banány, pak nasekané ořechy. V druhé misce smícháme mouku s práškem do pečiva, jedlou sodou a špetkou soli. Přidáme k máslové hmotě a promícháme. Do důlků na muffiny plníme těsto do ¾. Muffiny pečeme ve střední části trouby asi 20 minut dozlatova (ohlídáme tak, aby byly akorát). Poté vyndáme z trouby a necháme asi 5 minut odpočinout. Vyjmeme je na talíř.

Dobrou chuť! 😋

(27.11.2021, Š.Hajská)