Banány jsou vhodnou potravinou nejen pro naši psyché, ale i pro náš střevní mikrobiom. Není to naše lokální potravina, ale když už doma budete mít více banánů, jsou tyhle muffiny dobrým tipem, co z nich můžete připravit.
POTŘEBUJEME:
POSTUP:
Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Důlky ve formě na muffiny vyložíme papírovými košíčky nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou a nebo muffiny pečeme v silikonové formě. Banány oloupáme, rozmačkáme vidličkou a smícháme s citrónovou šťávou. Máslo s cukrem utřeme, přidáme vejce a ušleháme do pěny. Přidáme banány, pak nasekané ořechy. V druhé misce smícháme mouku s práškem do pečiva, jedlou sodou a špetkou soli. Přidáme k máslové hmotě a promícháme. Do důlků na muffiny plníme těsto do ¾. Muffiny pečeme ve střední části trouby asi 20 minut dozlatova (ohlídáme tak, aby byly akorát). Poté vyndáme z trouby a necháme asi 5 minut odpočinout. Vyjmeme je na talíř.
Dobrou chuť! 😋
(27.11.2021, Š.Hajská)