na vývar
ostatní suroviny
na dochucení a ozdobení
V tlakovém hrnci zalijeme maso vodou tak, aby bylo ponořené a vaříme s kořením a cibulí doměkka (40-50 minut). Mezitím si na pařáku (v hrnci s vodou a pokličkou) uvaříme omytou neoloupanou červenou řepu. Vývar scedíme a maso nakrájíme na malé kousky. Na polévku použijeme cca 1 l vývaru. Všechnu zeleninou (řepu po mírném zchladnutí) oloupeme a nakrájíme na drobné kostky. Na másle osmažíme pár minut nadrobno nakrájenou mrkev, celer a petržel. Zalijeme vývarem, přidáme na kostičky nakrájenou bramboru, řepu a rajčata. Vaříme 12-15 minut do změknutí veškeré zeleniny a ke konci varu přidáme nakrájené maso a nasekané bylinky. Dle potřeby dochutíme solí či pepřem. Na talíři zdobíme kysanou smetanou, chilli apod.
Dobrou chuť! 😋
TIP: Pokud máte poctivý, dlouze vařený vývar, je to ještě lepší varianta.
(16.12.2020, Š.Hajská)