Bramboráky nemáme doma na talíři tak často. Přestože najdete mnohem zdravější varianty jídel z brambor, občas je možné udělat výjimku a užít si něco úplně jednoduchého a tak trochu „hříšného“. Tenhle recept je z kuchařky od Hanky Zemanové a lepší recept neznám.
POTŘEBUJEME:
POSTUP:
Na cedníku propláchnuté lněné semínko povaříme v trošce vody cca 3 minuty, necháme odstát a před použitím trochu umixujeme. Vyprané jáhly uvaříme ve vodě v poměru 1:2, trvá to cca 15 minut a necháme je trochu zchladnout. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Všechnu vodu z brambor vymačkáme a slijeme. Přidáme ostatní suroviny a rukou prohněteme bramborákové těsto, do kterého jsme přidali mleté lněné semínko i s tekutinou. Tenké bramboráky smažíme nejlépe na sádle a po usmažení osušíme papírem. Servírujeme s kysaným zelím nebo s libovolnou zeleninou, sýrem apod.
Dobrou chuť! 😋
(19.10.2020, Š.Hajská, Zdroj: Hanka Zemanová: Biokuchařka)