Bulgur s pampeliškovými listy - Fit Poradna

POTŘEBUJEME (na 4-5 porcí):

  • 250 g bulguru
  • šťáva a kůra z 1 bio citrónu
  • cca ½ svazku ředkviček
  • ½ okurky
  • 2-3 jarní cibulky
  • hrst mladých pampeliškových listů
  • panenský olivový olej
  • sůl, oblíbené koření
  • popř. květy sedmikrásek

POSTUP:

Bulgur uvaříme dle návodu. Mezitím očistíme ředkvičky a okurku a nakrájíme je na kousky. Jarní cibulku nakrájíme na drobná kolečka. Nastrouháme najemno kůru z opláchnutého citrónu a vymačkáme z něj šťávu. Pampeliškové listy opláchneme a nasekáme na kousky. Po uvaření a lehkém zchadnutí smícháme bulgur s troškou olivového oleje a citrónové šťávy, nakrájenou zeleninou (ředkvičkami, okurkou a jarní cibulkou), citrónovou kůrou a pampeliškovýi listy. Osolíme a okořeníme dle chuti, ozdobíme zelenými bylinkami, opláchnutými květy sedmikrásek apod. Můžeme nechat chvilku proležet. Podáváme jako přílohu nebo jako samostatný nemasový pokrm.

Dobrou jarní chuť! 😋

TIP: Na dochucení jsem použila směs koření od Sonnentoru Dobrá nálada.

Zveřejněno 13.4.2022, Š.Hajská