Chlebík ze lněné mouky - Fit Poradna

Jednou z inspirativních věcí práce ve skupinách je vzájemné sdílení. Mezi ženami se to často týká i receptů. 😉

Děkuji za recept na tento bezlepkový chlebík jedné mladé ženě – moc mi zachutnal.

Potřebujeme:

  • 2 hrnky lněné mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 1 čajová lžička soli
  • 5 bílků
  • 2 celá vejce
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 čajová lžička medu
  • ½ hrnku vody

Postup:

Vše promícháme dohromady, dáme do formy na srnčí hřbet (vyložené pečícím papírem) a pečeme na 170 stupňů 35-40 minut (dle výkonu trouby). Těsto je díky vlastnostem lněné mouky netypické, ale výsledná chuť chleba je dobrá.

Dobrou chuť!

(24.5.2020, Š.Hajská)