Chřest v bylinkách - Fit Poradna

Inspiraci k tomuto receptu jsem našla v kuchařce Moje skvělé recepty z francouzského bistra. Je to tak jednoduché, že jsem se do receptu zamilovala. Barevně výraznější budou zelené bylinky v kombinaci s bílým chřestem. Já jsem použila chřest zelený, který nemusíte loupat a při vaření mu stačí opravdu jen „pár“ minut.

POTŘEBUJEME:

  • 1 balení chřestu (500 g)
  • 2-3 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 lžíci jablečného octa
  • 1/2 lžičky medu
  • 2 jarní cibulky
  • mořskou sůl
  • koriandr / oregano / bazalku / kerblík / pažitku…

POSTUP:

Bylinky, které máme, opláchneme a otřepeme od vody, otrháme lístky a nasekáme je. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Smícháme všechny suroviny na zálivku. Z chřestu odlomíme dřevnaté konce a opláchneme ho. Pokud použijeme bílý chřest, oloupeme ho. V hrnci přivedeme k varu malé množství vody se solí a chřest velmi krátce povaříme (pár minut). Vyndáme pomocí děrované sběračky, necháme ho okapat a dáme na servírovací talíř, kde ho přelijeme zálivkou. Necháme chvíli marinovat. Podáváme jako přílohu nebo lze použít nakrájený na menší kousky jako základ salátu do kombinace s další zeleninou, s mozzarellou apod.

Dobrou chuť! 😋

(7.6.2021, Š.Hajská)