Cizrnu uvaříme předem – nejlépe po namočení přes noc – v tlakovém hrnci. Můžeme jí uvařit větší množství a část uvařené cizrny použít na jiné jídlo nebo zamrazit (tím příště ušetříme čas).
Zeleninu očistíme a nakrájíme – jarní cibulku na kolečka (část zelené cibulové natě si můžeme nechat na ozdobu), mrkev na tenké šikmé plátky a bramboru na kostičky.
Zelené bylinky opláchneme.
Na rozehřátém tuku orestujeme nakrájenou zeleninu. Přidáme sušené koření (papriku a kurkumu) a promícháme. Zeleninu obalíme v koření.
Přidáme cizrnu, odrhnuté lístečky majoránky a tymiánu, horkou vodu nebo vývar, nakrájenou bramboru a vaříme bez soli 12-15 minut pod pokličkou.
Po uvaření polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a dosolíme dle potřeby.
Podáváme s nasucho opečenými krutony nebo dýňovými semínky či na talíři zjemníme créme fraiche apod.