„V každé malině, borůvce, arónii nebo třeba bobulce černého rybízu, kterou sníme, jsou desítky či stovky různých, unikátně namíchaných vzácných a léčivých látek, z nichž valnou většinu vědci ještě neznají. Stejně tak i vztahy mezi těmito látkami ještě skrývají řadu tajemství. Proto neexistuje žádná tabletka z lékárny ani z e-shopů s nejdražšími přírodními doplňky, která by nahradila dar celistvosti v právě utrženém plodu, jenž dozrál na slunci a vyrostl bez chemických postřiků.“
(citace z knihy Rytmus roku s Hankou Zemanovou)
POTŘEBUJEME:
POSTUP:
Čokoládu rozustíme ve vodní lázni spolu se smetanou a skořicí za stálého míchání. Potom ji přidáme do ricotty a dobře rozmícháme. Přendáme do misky vyložené potravinovou fólií a dáme krém vychladit do lednice. Po vychladnutí ho vyklopíme na talířek, ozdobíme lesním ovocem a jedlými květy nebo zelenými lístky meduňky či máty.
Dobrou chuť! 😋
(6.7.2022, Š.Hajská)