Tohle je další cuketový recept, tentokrát na jejich ne-vaření. Můžete na něj použít trochu větší (přerostlou) cuketu. Malé cukety můžete také ne-vařit a nastrouhat je (stejně jako okurku) na salát. Je to nejrychlejší způsob jejich úpravy.
POTŘEBUJEME:
POSTUP:
Oloupanou cuketu nakrájíme škrabkou na brambory na nudličky, až ke středu se semínky (ten vynecháme) do mísy. Dle chuti lehce osolíme (můžeme osolit až před podáváním), přidáme nasekané zelené bylinky (odrhnuté lístečky tymiánu a majoránky) a 1-2 lžíce panenského oleje a jablečného octa (dle množství cukety). Dobře promícháme a necháme ½ dne až 1 den odležet v lednici (pustí trochu šťávu). Podáváme jako přílohu a nebo na pečivo (místo salátových listů či salátu) apod.
Dobrou chuť! 😋
(8.7.2022, Š.Hajská)