Dýňové muffiny - Fit Poradna

POTŘEBUJEME:

  • 400 g dýně hokkaido
  • 1/4 hrnku třtinového cukru
  • 1 lžičku skořice
  • 1/4 hrnku hrnku olivového oleje
  • 2 vejce
  • 1 pravý vanilkový cukr
  • 1 lžičku sušené bio citrónové kůry
  • 1,5-2 hrnky mouky – viz tip
  • 1 lžičku sody
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • hrst sekaných vlašských ořechů

POSTUP:

Dýni nakrájíme i se slupkou na drobné kostičky. V malém množství vody povaříme nakrájenou dýni. Při vaření přidáme po pár minutách cukr a skořici a vaříme doměkka, aby se vše krásně propojilo. Do trochu vychladlé hmoty přidáme olej, vejce, vanilkový cukr a promícháme. Potom přidáme prosátou mouku se sodou a práškem do pečiva. Množství mouky přizpůsobíme tak, aby konzistence byla tak akorát – na muffiny. Nakonec vmícháme dle chuti sekané vlašské ořechy. Plníme do formy na muffiny vyložené papírovými košíčky (ideálně do 2/3) a pečeme cca 20-25 minut v předem vyhřáté troubě na 175 stupňů.

Dobrou chuť! 😋

TIP: Použila jsem 1/2 hladké špaldové a 1/2 celozrnné pšeničné mouky. Množství přizpůsobte množství použité vody při vaření dýně. Z uvedeného množství jsem upekla 14 ks muffinů.

(26.10.2022, Š.Hajská, zdroj inspirace: starší vydání časopisu Elle)