Jarní bramborový salát - Fit Poradna

Nic není v životě jen černo-bílé. Tenhle bramborový salát s jarní zeleninou je krásně barevný. Brambory si díky vaření ve slupce zachovají nejvíce vitamínů a škrob v nich obsažený je potravou nejen pro nás, ale i pro naši střevní mikrobiotu.

Potřebujeme (na cca 3porce):

  • 250 g malých brambor
  • 1 vejce
  • 1 mladou mrkev
  • 60 g mraženého hrášku
  • 1 lžičku přepuštěného másla
  • ½ svazku ředkviček
  • 1 jarní cibulku
  • 1 lžíci zakysané smetany
  • hrst hladkolisté petržele
  • sůl dle chuti, popř.mletý pepř

POSTUP:

Brambory uvaříme ve slupce ve vodě a po uvaření je oloupeme. Mezitím si uvaříme vejce. Na ghí orestujeme několik minut nakrájenou mrkev, přidáme hrášek a společně necháme pár minut změknout. Do větší mísy dáme na kostičky nakrájené brambory, oloupané na kostičky nakrájené vajíčko, orestovanou mrkev s hráškem, nadrobno nakrájené ředkvičky, nasekanou jarní cibulku a petrželku, kysanou smetanu a sůl. Opatrně ale důkladně promícháme, popř.dochutíme. Salát je sladší chuti, krásně barevný. Můžete ho podávat samostatně jako hlavní jídlo nebo jako přílohu k rybě či drůbežímu masu.

Dobrou chuť! 😋

TIP: Do salátu můžete přidat libovolné bylinky. Obměnou hladkolisté petrželky je např. kopr.

(21.3.2021, Š.Hajská)