Nic není v životě jen černo-bílé. Tenhle bramborový salát s jarní zeleninou je krásně barevný. Brambory si díky vaření ve slupce zachovají nejvíce vitamínů a škrob v nich obsažený je potravou nejen pro nás, ale i pro naši střevní mikrobiotu.
Potřebujeme (na cca 3porce):
POSTUP:
Brambory uvaříme ve slupce ve vodě a po uvaření je oloupeme. Mezitím si uvaříme vejce. Na ghí orestujeme několik minut nakrájenou mrkev, přidáme hrášek a společně necháme pár minut změknout. Do větší mísy dáme na kostičky nakrájené brambory, oloupané na kostičky nakrájené vajíčko, orestovanou mrkev s hráškem, nadrobno nakrájené ředkvičky, nasekanou jarní cibulku a petrželku, kysanou smetanu a sůl. Opatrně ale důkladně promícháme, popř.dochutíme. Salát je sladší chuti, krásně barevný. Můžete ho podávat samostatně jako hlavní jídlo nebo jako přílohu k rybě či drůbežímu masu.
Dobrou chuť! 😋
TIP: Do salátu můžete přidat libovolné bylinky. Obměnou hladkolisté petrželky je např. kopr.
(21.3.2021, Š.Hajská)