POTŘEBUJEME:
POSTUP:
Játra propláchneme a osušíme. Dle druhu použitých jater je nakrájíme na menší kousky. Bylinky opláchneme a otřepeme z nich vodu. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na tenké plátky. Na oleji krátce orestujeme pár šalvějových lístků, přidáme cibulku a česnek a krátce je opečeme. Poté přidáme ostatní bylinky odrhnuté z větviček (tymián a rozmarýn), přidáme játra a vše za občasného míchání pár minut opečeme. Podlijeme malým množstvím vody a cca 10 minut podusíme játra, aby byla měkká. Až poté je osolíme. Podáváme nejlépe s rýží nebo s jáhly a troškou vhodné zeleniny.
Dobrou chuť! 😋
TIP: 1 porci jater jsem snědla a druhou porci (bez šťávy) jsem rozmixovala s malým množstvím studeného másla a smetany na domácí paštiku. Díky tomu, že jsem omáčku nezahušťovala, jsem si postup upravila a zjednodušila (jedním vařením jsem připravila 2 pokrmy k rychlé spotřebě).
(3.2.2025, Š.Hajská)