Játra na cibulce se zelenými bylinkami - Fit Poradna

POTŘEBUJEME:

  • játra (cca 2 porce)
  • 1 menší cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 2 lžíce oleje (řepkového)
  • středomořské bylinky: šalvěj, tymián, rozmarýn

POSTUP:

Játra propláchneme a osušíme. Dle druhu použitých jater je nakrájíme na menší kousky. Bylinky opláchneme a otřepeme z nich vodu. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na tenké plátky. Na oleji krátce orestujeme pár šalvějových lístků, přidáme cibulku a česnek a krátce je opečeme. Poté přidáme ostatní bylinky odrhnuté z větviček (tymián a rozmarýn), přidáme játra a vše za občasného míchání pár minut opečeme. Podlijeme malým množstvím vody a cca 10 minut podusíme játra, aby byla měkká. Až poté je osolíme. Podáváme nejlépe s rýží nebo s jáhly a troškou vhodné zeleniny.

Dobrou chuť! 😋

TIP: 1 porci jater jsem snědla a druhou porci (bez šťávy) jsem rozmixovala s malým množstvím studeného másla a smetany na domácí paštiku. Díky tomu, že jsem omáčku nezahušťovala, jsem si postup upravila a zjednodušila (jedním vařením jsem připravila 2 pokrmy k rychlé spotřebě).

(3.2.2025, Š.Hajská)