Recept je z knihy Nová biokuchařka Hanky Zemanové. Od Hanky mám všechny její kuchařky a ráda v nich čerpám inspiraci.
POTŘEBUJEME:
- 250 g ječné celozrnné mouky
- 1 sáček bio sušeného droždí
- 2 lžičky strouhané citrónové kůry
- 400 ml bio mléka
- 1 domácí vejce
- 2 lžíce obilného či jiného sirupu
- špetku soli
- tuk na smažení (kokosový, ghí nebo sádlo)
POSTUP:
- Smícháme mouku se sušeným droždím a citrónovou kůrou. Sušené biodroždí vykyne, aniž bychom museli dělat kvásek.
- Poté přidáme teplé mléko, vejce, sirup, špetku soli a promícháme. Necháme v teple alespoň 30 minut až hodinu vykynout.
- Lijeme na rozehřátou pánev s tukem a smažíme po obou stranách dozlatova.
- Podáváme dle chuti. S čím máme rádi a co nám sezóna nabízí.
Dobrou chuť! 😋
TIP: Vyzkoušela jsem je i z jiné celozrnné mouky a také mi chutnaly.
(Zdroj: Nová biokuchařka Hanky Zemanové, zveřejněno 24.6.2022, Š.Hajská)