Ječné lívance podle Hanky Zemanové - Fit Poradna

Recept je z knihy Nová biokuchařka Hanky Zemanové. Od Hanky mám všechny její kuchařky a ráda v nich čerpám inspiraci.

POTŘEBUJEME:

  • 250 g ječné celozrnné mouky
  • 1 sáček bio sušeného droždí
  • 2 lžičky strouhané citrónové kůry
  • 400 ml bio mléka
  • 1 domácí vejce
  • 2 lžíce obilného či jiného sirupu
  • špetku soli
  • tuk na smažení (kokosový, ghí nebo sádlo)

POSTUP:

  1. Smícháme mouku se sušeným droždím a citrónovou kůrou. Sušené biodroždí vykyne, aniž bychom museli dělat kvásek.
  2. Poté přidáme teplé mléko, vejce, sirup, špetku soli a promícháme. Necháme v teple alespoň 30 minut až hodinu vykynout.
  3. Lijeme na rozehřátou pánev s tukem a smažíme po obou stranách dozlatova.
  4. Podáváme dle chuti. S čím máme rádi a co nám sezóna nabízí.

Dobrou chuť! 😋

TIP: Vyzkoušela jsem je i z jiné celozrnné mouky a také mi chutnaly.

Lívance se zakysanou smetanou, borůvkami a jedlými květy

(Zdroj: Nová biokuchařka Hanky Zemanové, zveřejněno 24.6.2022, Š.Hajská)