
S těstovinami
POTŘEBUJEME:
POSTUP:
Krůtí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Cuketu opláchneme, osušíme, vykrojíme středy se semínky a nakrájíme. Česnekové stroužky oloupeme a nasekáme nadrobno. Rajčata zalijeme horkou vodou, po pár minutách z nich stáhneme slupku a nakrájíme na čtvrtiny (mimo středu, kde byly přirostlé ke stonku). Šalvějové lístky a snítky mateřídoušky opláchneme a otřepeme. Na rozehřátém tuku orestujeme nejprve několik šalvějových lístků. Až poté opečeme krátce maso, osolíme ho, posypeme troškou červené mleté papriky, odrhnutými lístečky mateřídoušky či tymiánu a nasekaným česnekem. Krátce orestujeme, přidáme rajčata a nakrájenou cuketu. Podlijeme troškou vody. Dusíme pod pokličkou doměkka (cca 15 minut) za občasného promíchání. Zhruba v polovině doby přidáme 1-2 lžíce kvalitního kečupu, aby se šťáva zahustila a nebyla kyselá od rajčat. Podáváme s libovolnou přílohou, čerstvou zeleninou a nasekanou zelenou petrželkou či pažitkou.
Dobrou chuť! 😋


(29.7.2025, Š.Hajská)