Krůtí maso s letní zeleninou a bylinkami - Fit Poradna

S těstovinami

POTŘEBUJEME:

  • krůtí prsa (1 kg)
  • rajčata
  • kousek cukety
  • 3 stroužky česneku
  • pár lístků šalvěje
  • větvičky mateřídoušky / tymiánu
  • řepkový olej (cca 3 PL)
  • sůl
  • červenou mletou papriku
  • 1-2 PL kečupu
  • trochu zelené petrželky nebo pažitky na ozdobu

POSTUP:

Krůtí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Cuketu opláchneme, osušíme, vykrojíme středy se semínky a nakrájíme. Česnekové stroužky oloupeme a nasekáme nadrobno. Rajčata zalijeme horkou vodou, po pár minutách z nich stáhneme slupku a nakrájíme na čtvrtiny (mimo středu, kde byly přirostlé ke stonku). Šalvějové lístky a snítky mateřídoušky opláchneme a otřepeme. Na rozehřátém tuku orestujeme nejprve několik šalvějových lístků. Až poté opečeme krátce maso, osolíme ho, posypeme troškou červené mleté papriky, odrhnutými lístečky mateřídoušky či tymiánu a nasekaným česnekem. Krátce orestujeme, přidáme rajčata a nakrájenou cuketu. Podlijeme troškou vody. Dusíme pod pokličkou doměkka (cca 15 minut) za občasného promíchání. Zhruba v polovině doby přidáme 1-2 lžíce kvalitního kečupu, aby se šťáva zahustila a nebyla kyselá od rajčat. Podáváme s libovolnou přílohou, čerstvou zeleninou a nasekanou zelenou petrželkou či pažitkou.

Dobrou chuť! 😋

(29.7.2025, Š.Hajská)