Krůtí prsa plněná bylinkami - Fit Poradna

Inspiraci na tenhle recept mám z Herbáře. Před pár lety jsem ráda sledovala tento pořad pro ženy. Už ho nesleduji, ale do dneška mám doma jejich kuchařku a hlavně tenhle recept na využití bylinek. 😋

POTŘEBUJEME:

  • krůtí prsa

  • různé sezónní bylinky (viz tip)

  • trochu nastrouhané citrónové kůry

  • 2 prolisované stroužky česneku

  • sůl a pepř

POSTUP:

Bylinky nasekáme (tymián a rozmarýn odrhneme ze stonků) a smícháme v misce s česnekem a citrónovou kůrou. Krůtí prsa podélně nakrojte, ale necháme je v kraji spojené (jako knihu). Otevřená prsa nasolíme a opepříme, dovnitř opatrně naplníme bylinkovou směs a zavřeme. Spojené okraje masa upevníme párátky a dáme do pekáčku. Podlijeme je trochou vody a dáme péct nezakryté do rozehřáté trouby na střední teplotu (cca 175 stupňů). Lze je upéct i v remosce. Pečeme dle velikosti prsou dozlatova, občas poléváme výpekem. V případě potřeby přidáme trochu vody. V závěru pečení dáme rozpustit na maso kousek másla. Prsa po vytažení z trouby necháme 5 minut odstát a poté nakrájíme na tenké plátky. Podáváme s libovolnou přílohou (ideálně se zeleninu).

Dobrou chuť!

TIP: Lze použít hladkolistou petržel, oregano, tymián, rozmarýn, trošku šalvěje….

(5.8.2020, Š.Hajská)