Linecké cukroví s rýžovým sirupem - Fit Poradna

Linecké cukroví patří ke klasickým druhům vánočního cukroví. Je spousta variant, jak ho připravit. Já jsem si už před lety oblíbila tenhle recept podle biokuchařky Hanky Zemanové.

POTŘEBUJEME:

  • 300 g špaldové chlebové mouky (nebo 1/2 špaldové celozrnné a 1/2 špaldové hladké mouky)

  • 200 g másla

  • 100 rýžového sirupu nebo 80 ml javorového sirupu

  • troška nastrouhané kůry z biocitrónu

  • kvalitní marmeláda nebo ořechový krém na promazání

POSTUP:

Suroviny zpracujeme v těsto a necháme vychladit v lednici asi hodinu. Potom rozdělíme na díly (na ¼). Každý díl vyválíme do tenké placky a vykrajujeme různé tvary. Pečeme v troubě (na plechu vyloženém pečícím papírem) při mírné teplotě (do 150 stupňů) 12-15 minut. Po upečení slepujeme kvalitním džemem nebo oříškovým krémem.

(Zdroj: biokuchařka Hanky Zemanové, zveřejněno 14.12.2019)