Linecké cukroví ze špaldové mouky - Fit Poradna

Linecké cukroví patří ke klasickým druhům vánočního cukroví. Je spousta variant, jak ho připravit. Já jsem si už před lety oblíbila tenhle recept podle biokuchařky Hanky Zemanové.

Potřebujeme:

  • 300 g špaldové chlebové mouky (nebo 1/2 špaldové celozrnné a 1/2 špaldové hladké mouky)
  • 200 g másla
  • 100 rýžového sirupu nebo 80 ml javorového sirupu
  • troška nastrouhané kůry z biocitrónu
  • kvalitní marmeláda nebo ořechový krém na promazání

Postup:

Suroviny zpracujeme v těsto a necháme vychladit v lednici asi hodinu. Potom rozdělíme na díly (na ¼). Každý díl vyválíme do tenké placky a vykrajujeme různé tvary. Pečeme v troubě (na plechu vyloženém pečícím papírem) při mírné teplotě (do 150 stupňů) 12-15 minut. Po upečení slepujeme kvalitním džemem nebo oříškovým krémem.

(Zdroj: biokuchařka Hanky Zemanové, zveřejněno 14.12.2019)