Sušené datle obsahují velké množství cukru (více než 60%). A tak je možné s nimi sladit. Zejména tehdy, pokud chceme ve stravě snížit množství klasického cukru. Na rozdíl od něj obsahují řadu vitamínů a minerálních látek.
Už si nepamatuji, odkud a od koho jsem si opsala tento recept. Tak za ten původní recept, který jsem jen trochu upravila, děkuji. Třeba se vám bude také hodit….
POTŘEBUJEME:
POSTUP:
Dobrou chuť! 😋
TIP: Zkoušela jsem ho z celozrnné mouky i z pohankové mouky. Pokud nepotřebujete z nějakého důvodu použít bezlepkovou mouku, doporučuji péct ho z celozrnné mouky (špaldové či pšeničné). Místo mandlí lze použít vlašské ořechy. Makovník můžete péct i v malé bábovkové formě (vymazané máslem a vysypané moukou).
(12.10.2024, Š.Hajská)