Jsem „rajčatožrout“. Pokud bych se řídila stravováním podle krevních skupin, rajčata bych nesměla. Já je ale miluji. ❤️
Čerstvá, vařená i sušená. Tentokrát 1 recept, kde jsem zkombinovala čerstvá a sušená rajčata….
POTŘEBUJEME:
POSTUP:
Pokud nemáme sušená bio-rajčata, je dobré je předem dobře propláchnout nebo namočit. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na kostičky, česnek na plátky. Čerstvá rajčata také omyjeme a nakrájíme je spolu se sušenými rajčaty na kousky. Na tuku osmažíme pár minut cibuli a česnek, přidáme oba druhy rajčat, koření a snítky bylinek. Dobře promícháme, osolíme a zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené. Necháme cca 10-12 minut probublávat a potom vypneme. Vytáhneme bobkové listy a snítky bylinek a rozmixujeme důkladně tyčovým mixérem. Omáčku případně naředíme podle toho, na co ji chceme použít a jak hustou ji potřebujeme. Dochutíme.
Dobrou chuť! 😋
TIP: Výborná byla omáčka s masovými koulemi z mletého krůtího masa. Může to být základ na polévku (přidáme vývar) a chutnala mi i s červenou čočkou (viz foto).
(28.7.2021, Š.Hajská)