Tohle je jedno z mých nejoblíbenějších jídel po celý kalendářní rok. Je to výborná večeře, ale třeba i oběd. Podle toho, jakou mám k dispozici zeleninu, mění se složení pekáčku. V létě to můžou být patizon, papriky a cuketa s mrkví, na podzim dýně spolu s červenou řepou a celerem a v zimě lze přidat i pár brambor. Také použité bylinky lze střídat. V létě určitě použijte čerstvé bylinkové snítky (oregano, tymián, rozmarýn, popř. trochu šalvěje), v zimě lze použít i sušené směsi bylinek (provensálské či italské koření) apod. Příprava je opravdu velmi jednoduchá.
POTŘEBUJEME:
POSTUP:
Dobrou chuť! 😋
DALŠÍ TIPY:
K zelenině můžete při pečení přidat pár stroužků česneku a nebo ji můžete podávat po upečení s dipem s utřeným česnekem. Na obrázku je pečená zelenina s opečeným tempehem a s dipem ze zakysané smetany s česnekem a kapary podávaná jako hlavní jídlo k obědu.
(4.8.2021, Š.Hajská)