Na tenhle recept z knížky „Aby dětem chutnalo“ si vzpomenu tehdy, když chci rychle a jednoduše upéct něco pro celou rodinu. Těsto je za pár minut na plechu. 🙂
POTŘEBUJEME:
POSTUP:
Nejprve si do mísy připravíme všechny sypké přísady a olej, zalijeme acidofilním mlékem a dobře promícháme. Těsto má hustší konzistenci než na lívance. Navrstvíme do středně velkého pekáčku vyloženého pečícím papírem (ve vrstvě asi 4 cm) a pečeme ve středně vyhřáté troubě (do 170 stupňů). Lze podávat samostatně.
TIP: Perník lze po upečení potřít slabou vrstvou rozehřáté kvalitní hořké čokolády (70 a více %). Necháme ztuhnout a poté opatrně nakrájíme na porce.
(Š.Hajská, 9.10.2019, zdroj: P. Fořt – Aby dětem chutnalo)