Polévka z červené řepy - Fit Poradna

Červená řepa je hvězdou v chladnějším období a nejen v něm. Lze z ní připravovat předkrmy, polévky, hlavní jídla, saláty i dezerty. Polévka z červené řepy má krásnou červenou barvu a lehce nasládlou chuť. V chladnějším období nás krásně povzbudí a prohřeje. Můžeme ji podávat nejen k obědu, ale klidně i na snídani, svačinu či k večeři.

POTŘEBUJEME:

  • 2 menší červené řepy
  • 1 velkou cibuli
  • olivový olej či ghí
  • sůl
  • vývar nebo vodu
  • bobkový list
  • snítky tymiánu a rozmarýnu

POSTUP:

Cibuli nakrájíme nadrobno, řepu oloupeme a nakrájíme ji také na drobnější kostky. Na trošce tuku orestujeme pár minut cibuli. Přidáme řepu, sůl, bylinky a bobkový list. Promícháme a zalijeme vývarem či vodou. Vaříme cca 15 minut (do změknutí řepy) a potom rozmixujeme tyčovým mixérem (po vyndání bobkového listu a bylinkových snítek). Dochutíme dle potřeby. Polévku lze zjemnit troškou smetany, ale je výborná i bez smetany. Můžeme ji podávat s kolečky pórku, s troškou oblíbeného sýru, semínky apod.

Dobrou chuť! 😋

(27.11.2021, Š.Hajská)