Pomazánka z pečené dýně se sušenými rajčaty - Fit Poradna

O dýni a o tom, že ji mám moc ráda, už jsem psala. Tak z ní pro změnu můžete zkusit pomazánku. Můžete ji podávat na snídani či na večeři. Na žitný chléb, celozrnné pečivo, bezlepkový nebo proteinový chléb. 😋

POTŘEBUJEME:

  • cca 150 g dýňového pyré – viz tip
  • ½ balení tvarohu
  • jarní cibulku
  • 1-2 lžíce dýňových semínek
  • strouhaný sýr
  • sušená rajčata
  • sůl, pepř
  • zelené bylinky na ozdobu

POSTUP:

Dýňová semínka opražíme na pánvi bez tuku (½ semínek můžeme dát stranou a použít na ozdobu). Sundáme z plotny a nasekáme na jemno. Dýňové pyré smícháme s tvarohem, přimícháme trošku strouhaného sýru, nasekaná dýňová semínka, pokrájená sušená rajčata a jarní cibulku, dle chuti osolíme a opepříme. Namažeme na chléb a posypeme zbylými semínky nebo zelenými bylinkami. Podáváme s čerstvou zeleninou.

Dobrou chuť!

TIP: Troubu předehřejeme na 175 stupňů. Máslovou dýni podélně rozřízneme na polovinu a zbavíme semen. Položíme řeznými plochami nahoru na pečící papír na plech. Potřeme trochou oleje a necháme v troubě péct 30-45 minut, dokud dužnina nezměkne. Vyndáme z trouby a necháme trochu zchladnout. Dužninu vydlabeme lžící a dáme do vyšší nádoby a pomocí ponorného mixéru vyrobíme jemné pyré, které dál zpracováváme dle potřeby.

(25.11.2020, Š.Hajská)