Z mléčných výrobků mám ráda sýry včetně tučných plísňových sýrů, zakysanou smetanu, šlehačku, ale třeba i domácí kozí sýry a tvaroh. Nejím ho denně, ale občas je tvarohová pomazánka pro mě rychlá a jednoduchá večeře. O pár tipů pro inspiraci se ráda podělím.
Potřebujeme:
Postup:
Sardinky zcedíme a v misce rozmačkáme vidličkou. Přidáme ½ tvarohu a trošku zakysané smetany (nebo jogurtu), trochu soli a pepře (pepř lze vynechat). Dobře rozmícháme. Podáváme ideálně na žitném pečivu, s kváskovým chlebem a se zeleninou. Ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou.
Potřebujeme:
Postup:
Mrkev a petržel nastrouháme najemno a smícháme s tvarohem naředěným jogurtem. Rozdělíme na porce a ozdobíme bylinkami (sušenými nebo nasekanými čerstvými). Podáváme s vhodným pečivem nebo třeba jen se zeleninovými nudličkami.
Potřebujeme:
Postup:
Tvaroh rozdělíme na půlky do 2 misek. Do každé misky přidáme 2 lžíce zakysané smetany. Do jedné misky přidáme na jemno nastrouhaný sýr a prolisovaný česnek, do druhé misky zcezeného rozmačkaného tuňáka s chilli. Promícháme spolu s troškou soli, případně pepře a dochutíme. Namažeme na vhodné pečivo nebo na zeleninu a ozdobíme bylinkami, proužky oliv apod.
Ať už si vyberete kteroukoli z uvedených pomazánek a nebo si umícháte z tvarohu nějakou vlastní, přeji vám: „Dobrou chuť!“ 😋
(17.9.2020, Š.Hajská)