Proteinové dukátky - Fit Poradna

Kuličky a dukátky patří mezi mé oblíbené tvary při jakémkoli tvoření, takže i v kuchyni. Na tyhle jsem získala inspiraci před pár lety z receptů od známého slovenského protagonisty nízkosacharidového stravování. Po pár letech jsem si je zopakovala. Lze je použít do jakéhokoli zeleninového salátu, k zelenině, ale třeba i ke skleničce kvalitního červeného vína….

POTŘEBUJEME:

  • 150 g tuňáka ve vl.šťávě
  • 1 mozzarellu
  • 1 vejce
  • cca 50 g lněné mouky
  • sůl, pepř

POSTUP:

V mixovací nádobě rozmixujeme ponorným mixérem tuňáka s nakrájenou mozzarelou. Poté přidáme vejce a důkladně rozmícháme spolu s kořením. Zahustíme lněnou (či jinou bezlepkovou) moukou. Tvoříme kuličky nebo malé placičky (lépe to jde s mírně navlhčenýma rukama) a pečeme v troubě na plechu s pečícím papírem při 175 stupních dozlatova. Z uvedeného množství jsem vytvořila 30 dukátků. Podáváme ideálně jen se zeleninou, se zeleninovým salátem apod.

Dobrou chuť! 😋

(15.1.2021, Š.Hajská)