Pudink z jáhel a tvarohu - Fit Poradna

Můžete ho připravit dětem i dospělým na svačinu nebo na snídani.

Z uvedeného množství připravíte cca 4 porce. Každá porce obsahuje cca 781 kJ=195 kcal / 29 g sacharidů / 10 g bílkovin / 3 g tuků. Uvedené hodnoty jsou jen orientační.

POTŘEBUJEME:

  • 100 jáhel

  • 250 g měkkého tvarohu

  • trocha třtinového cukru nebo medu či javorového sirupu

  • cca 1 dl mléka na naředění (lze použít i rostlinné)

  • čerstvé ovoce na ozdobu

POSTUP:

Jáhly propláchneme horkou vodou a uvaříme ve vodě (15-20 minut) tak, aby vznikla hustá kaše. Do vlažné kaše vmícháme tvaroh, naředíme mlékem a trošku osladíme. Nebo můžeme pudink osladit je ovocem, které použijeme na spodní nebo vrchní vrstvu. Je možné rozmixovat tyčovým mixérem. Rozdělíme do misek a před podáváním ozdobíme trochou čerstvého či lehce podušeného ovoce (např. jablky).

Dobrou chuť!

TIP: Tuhle svačinu nebo snídani si můžete připravit do uzavíratelných sklenic a vzít si sebou do práce.

(15.11.2019, zdroj: P.Fořt – Aby dětem chutnalo)