Můžete ho připravit dětem i dospělým na svačinu nebo na snídani.
Z uvedeného množství připravíte cca 4 porce. Každá porce obsahuje cca 781 kJ=195 kcal / 29 g sacharidů / 10 g bílkovin / 3 g tuků. Uvedené hodnoty jsou jen orientační.
POTŘEBUJEME:
POSTUP:
Jáhly propláchneme horkou vodou a uvaříme ve vodě (15-20 minut) tak, aby vznikla hustá kaše. Do vlažné kaše vmícháme tvaroh, naředíme mlékem a trošku osladíme. Nebo můžeme pudink osladit je ovocem, které použijeme na spodní nebo vrchní vrstvu. Je možné rozmixovat tyčovým mixérem. Rozdělíme do misek a před podáváním ozdobíme trochou čerstvého či lehce podušeného ovoce (např. jablky).
Dobrou chuť!
TIP: Tuhle svačinu nebo snídani si můžete připravit do uzavíratelných sklenic a vzít si sebou do práce.
(15.11.2019, zdroj: P.Fořt – Aby dětem chutnalo)