Rybí pomazánka s kořenovou zeleninou - Fit Poradna

POTŘEBUJEME:

  • ½ polotučného tvarohu
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • kousek ryby – viz tip
  • 1 menší mrkev
  • malý kousek kořenové petržele
  • trochu bio citrónové kůry
  • sůl, pepř
  • zelené bylinky

POSTUP:

Tvaroh naředíme zakysanou smetanou (nebo jogurtem) a dobře promícháme. Přidáme rybu „na kousky“ (natrháme ji nebo rozmačkáme vidličkou) a nadrobno nastrouhanou kořenovou zeleninu. Pokud máme možnost přidat kůru z bio citrónu, přidáme ji také. Osolíme, lehce opepříme a dobře rozmícháme. Podáváme s vhodným druhem pečiva a se zeleninou nebo jen jako dip k zelenině. Dle možností posypeme či ozdobíme bylinkami.

Dobrou chuť! 😋

TIP: Nejlepší variantou je použít doma uvařenou rybu (třeba když nám zbyde od oběda). Pomazánku lze připravit i z konzervované nebo uzené ryby. To je většinou horší varianta.

(16.1.2022, Š.Hajská)