Před řadou let jsem „ujížděla“ na rybím salátu s jogurtem z obchodu. Když ale čtete složení výrobků, někdy se dočtete, že je vše trochu jinak, než jak to na 1. pohled vypadá….
NA DOMÁCÍ RYBÍ SALÁT POTŘEBUJEME:
POSTUP:
Očištěnou mrkev a celer nastrouháme nahrubo. Přidáme na menší kousky nakrájenou rybu, kysané zelí, 1-2 lžíce jogurtu (nebo zakysané smetany) a nasekanou zelenou petrželku. Dle druhu použité ryby můžeme salát ještě dokyselit, trochu osolit a dle vašich preferencí přidat třeba i trochu chilli. Po promíchání necháme alespoň chvíli odležet v lednici a podáváme. Z uvedeného množství jsou 1-2 porce (záleží na apetitu strávníka a velikosti rybího filetu).
Dobrou kyselou chuť! 😋
TIP: Na salát lze použít libovolnou doma uvařenou či upečenou rybu (jak bělomasou, tak třeba i lososa). Podle tučnosti ryby volte jogurt nebo trochu zakysané smetany (v případě použití méně tučné ryby).
(17.2.2021, Š.Hajská)