Rybí salát - Fit Poradna

Před řadou let jsem „ujížděla“ na rybím salátu s jogurtem z obchodu. Když ale čtete složení výrobků, někdy se dočtete, že je vše trochu jinak, než jak to na 1. pohled vypadá….

NA DOMÁCÍ RYBÍ SALÁT POTŘEBUJEME:

  • 1 rybí filet – viz tip
  • 1 menší mrkev (70-100 g)
  • 50-100 g celeru
  • 1-2 lžíce kysaného zelí
  • 1-2 lžíce bílého jogurtu
  • zelenou petrželku
  • jablečný ocet či citrónová šťáva
  • sůl, popř. pepř nebo chilli

POSTUP:

Očištěnou mrkev a celer nastrouháme nahrubo. Přidáme na menší kousky nakrájenou rybu, kysané zelí, 1-2 lžíce jogurtu (nebo zakysané smetany) a nasekanou zelenou petrželku. Dle druhu použité ryby můžeme salát ještě dokyselit, trochu osolit a dle vašich preferencí přidat třeba i trochu chilli. Po promíchání necháme alespoň chvíli odležet v lednici a podáváme. Z uvedeného množství jsou 1-2 porce (záleží na apetitu strávníka a velikosti rybího filetu).

Dobrou kyselou chuť! 😋

TIP: Na salát lze použít libovolnou doma uvařenou či upečenou rybu (jak bělomasou, tak třeba i lososa). Podle tučnosti ryby volte jogurt nebo trochu zakysané smetany (v případě použití méně tučné ryby).

(17.2.2021, Š.Hajská)