Po „sladkém“ zimním období, kdy jsem mlsala více než předchozí roky, je správný čas – znovu zjednodušit jídelníček. Oslav jsme si během zimy užili dost a já se pomaličku začínám těšit na jarní restart, včetně předvelikonočního postního období. Sekaná z čočky je letošním prvním receptem. Asi proto, že se o čočce říká, že vnáší do života štěstí….
POTŘEBUJEME:
POSTUP:
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme ji chvilku na trošce sádla. Stroužky česneku prolisujeme. Smícháme všechny suroviny a hmotu necháme chvíli odležet. Mezitím si rozehřejeme troubu. Po krátkém odležení z hmoty vytvarujeme šišku a dáme ji na pekáček vymazaný sádlem. Pečeme cca 30 minut, dle potřeby sekanou potřeme tukem. Podáváme nejlépe teplou, nakrájenou na plátky, buď s přílohou nebo jako samostatné jídlo. Je dobrá na chlebu s hořčicí a se zeleninou.
Dobrou chuť! 😋
(29.1.2025, Š.Hajská)