Tatarák z olomouckých syrečků - Fit Poradna

Olomoucké syrečky mne naučil jíst můj táta. Jsou potravinou bohatou na obsah bílkovin a tak se hodí do jídelníčku např. mužům. Tatarák z nich je velmi jednoduchou obměnou syrečků na chleba s máslem (jak se jedly dřív) – z několika málo dalších surovin.

POTŘEBUJEME:

  • 100 g olomouckých syrečků
  • 1-2 lžíce bílého jogurtu
  • ¼ lžičky mleté papriky
  • pár lístků bazalky
  • sůl a pepř

POSTUP:

Syrečky nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s jogurtem, kořením a nasekanými lístky bazalky. Podáváme s malým kouskem pečiva a s čerstvou zeleninou.

Dobrou chuť! 😋

TIP: Lze přidat i nadrobno nakrájenou cibulku, pórek apod.

(5.7.2022, Š.Hajská)