Treska s ořechovou krustou - Fit Poradna

Když mi zbyly od pečení vánočního cukroví mleté ořechy, připravila jsem z nich tresku s ořechovou krustou. Byla to pro mne příjemná „rybí“ změna a ze zbytku ryby jsem ještě připravila pomazánku k večeři (spolu s vařeným vajíčkem).

POTŘEBUJEME:

  • 2-3 kousky tresky
  • 2 lžíce mletých lískových ořechů
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • kůru z 1 bio-citrónu
  • kousek másla nebo ghí
  • sůl

POSTUP:

Předehřejeme troubu na 150-170 stupňů. Rybu očistíme, osušíme a dáme na pekáček vyložený pečícím papírem. Lehce osolíme. Smícháme mleté ořechy, citrónovou kůru, petrželkou a kousek másla nebo ještě lépe přepuštěného másla. Vytvoříme váleček ořechového másla, které nakrájíme na plátky a obložíme jimi porce ryby. Pečeme v troubě do mírně zlatava (15-20 minut dle pečící teploty). Podáváme např. jen se zeleninovou přílohou a s česnekovým dipem.

Dobrou chuť! 😋

TIP: Na pomazánku smícháme pečenou rybu, na kostičky nakrájené uvařené vajíčko, mazací sýr (žervé / lučinu / palouček) a dosolíme dle potřeby. Podáváme s vhodným druhem pečiva a s čerstvou zeleninou.

(30.12.2021, Š.Hajská)