Tvarohová srdíčka s mákem - Fit Poradna

Uvedené množství je na cca 24 ks (1,5 plechu).

POTŘEBUJEME

Na těsto:

  • 120 g másla
  • 150 g celozrnné pšeničné mouky
  • ½ měkkého tvarohu
  • 30 g cukru

Na makovou náplň:

  • 80 ml mléka
  • 30 g cukru
  • 120 g čerstvě namletého máku
  • 3 tlučené hřebíčky
  • trochu mleté skořice

POSTUP:

Změklé máslo smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny v ledničce odležet. Mezitím si připravíme náplň. Mléko s cukrem přivedeme k varu, přidáme mletý mák (nebo ořechy) a koření. Zamícháme a necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na střední teplotu. Těsto rozdělíme na půlky a z každé půlky těsta rozválíme plát a nakrájíme ho na čtverečky (asi 7×7 cm), které plníme pomocí 2 lžiček makovou náplní. Poté je přeložíme do trojúhelníku, okraje utěsníme a cípy spojíme a vytvoříme srdíčko. Pečme na pečícím papíru ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Posypání troškou moučkového cukru po upečení jsem vynechala.

Dobrou sváteční chuť! 😋

TIP: Z těsta lze tvořit jak srdíčka, tak rohlíčky. Další obměnou může být namísto makové náplně náplň ořechová. 🙃

(12.11.2020, Inspirace z knihy Marie Froydové a Jiřího Lyera: Fit rodinka)

P.S.: Množství upečených kousků jsem snížila na polovinu a množství cukru na méně než půlku.

Motto: Co je doma, to se počítá!