Tohle je typ jídla, které si můžete připravit na rychlý oběd i na večeři a nebo třeba na víkendovou snídani. Podle toho a dle počtu strávníků upravíte množství použitých surovin. Inspiraci mám z kuchařky od Hany Michopulu: Recepty z farmářského trhu, 2. díl (jaro-léto).
POTŘEBUJEME:
POSTUP:
Ze zeleného chřestu odlomíme dřevnaté konce a chřest opláchneme. Dáme vařit vodu s trochou soli. Chřest několik minut povaříme. Poté ho vyndáme a necháme okapat. Rozšleháme vejce. Omeletu lze připravit i bez zahuštění moukou (viz 2.foto). Pokud chcete, aby lépe držela tvar, vmíchejte důkladně lžíci mouky, ideálně metličkou. Na větší pánvi rozehřejeme trochu přepuštěného másla a nalijeme na něj vaječnou směs. Na omeletu položíme chřest a plátky sýra, osolíme a okořeníme dle chuti. Opékáme několik minut, dokud omeleta není pevná a ze spodní strany lehce nazlátlá. V závěru posypeme sekanými bylinkami. Podáváme s čerstvou zeleninou nebo se zeleninovým salátem
Dobrou jarní chuť! 😋
(zveřejněno 23.5.2021)