Tohle jídlo je nejoblíbenějším jídlem mého dětství. Recept znám více než 35 let. Recepty, podle kterých vařím dnes, jsem od té doby „upgradovala“, ale tenhle recept mi v srdci zůstal. Je vzpomínkou na to, jaká jídla se jedla v době mého dětství.
POTŘEBUJEME:
POSTUP:
Pekáček vymažeme olejem a vyložíme na proužky nakrájenou cibulí. Kotlety naklepeme, osolíme, popř. okořeníme (dle chuti) a položíme na cibuli. Na maso vrstvíme na tenčí kolečka nakrájené oloupané brambory (požadované množství). Brambory také trochu prosolíme, posypeme kmínem, můžeme použít i sušené či čerstvé bylinky. Nakonec zalijeme smetanou, přiklopíme a dáme péct nejdřív zakryté do předehřáté trouby na 175 stupňů (cca 35-40 minut) a potom bez zakrytí – než jsou brambory i maso měkké.
Dobrou chuť! 😋
TIP: Někdo přidává i žampióny či zeleninu. Nezapomeňte na zeleninu na talíři – tohle jídlo je hříchem mého mládí, kdy se kalorie a nutriční hodnota jídel neřešila….
(23.4.2021, Š.Hajská)