Tak se vám třeba bude hodit tenhle jednoduchý recept, který jsem vyzkoušela (trochu jsem ho updatovala) a zachutnal mi tolik, že jsem ho vařila hned dvakrát za sebou.….
POTŘEBUJEME:
½ většího patizonu
4 rajčata
2 vejce
1-2 dl smetany
100 g eidamu
panenský olivový olej
oregano
mořskou sůl
POSTUP:
Troubu zahřejeme na 175 stupňů. Pekáček vytřeme olivovým olejem. Patizon očistíme, vykrojíme střed se semínky a nakrájíme na tenké plátky (0,5 cm). Rajčata opláchneme a nakrájíme na půlky nebo na plátky. Do pekáčku vyskládáme plátky patizonu a na ně nakrájená rajčata. Osolíme, posypeme bylinkami a trochu pokapeme olejem. Pečeme 15 minut přikryté.
Mezitím si nahrubo nastrouháme sýr a smícháme ho s rozšlehanými vejci a smetanou. Po 15 minutách zeleninu odklopíme a zalijeme sýrovou směsí. Zapékáme dalších cca 20 minut dozlatova.
Podáváme jako oběd či večeři samotné, popř. s další přílohou. Použití smetany je trochu více kalorické, ale pokud je to se zeleninou, nemusíte se téhle kombinace bát.