Carpaccio lze tvořit z různé syrové zeleniny (z červené řepy / máslové dýně) ale i z ovoce, jako právě tohle. Je to zdravá odpolední svačina tehdy, když potřebujete zasytit na delší dobu (nejen díky obsahu zdravého tuku v avokádu). Avokádo obsahuje mnohem víc než „jen“ tuk – řadu hodnotných vitamínů a minerálních látek, které nám na našich talířích často chybí. Tak si ho užijte. Ze zbytku avokáda můžete připravit pomazánku (na večeři nebo na snídani).
POTŘEBUJEME:
POSTUP:
Doprostřed talíře dáme velkou hrst opláchnuté a okapané rukoly nebo špenátu (pampeliškových listů apod.). Jahody a avokádo nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na talíř okolo listů. Doprostřed dáme pár plátků oblíbeného sýru. Pokapeme 1-2 lžičkami oleje, popř.troškou citrónové šťávy. Okořeníme čerstvě mletým pepřem a posypeme buď gomasiem nebo troškou soli a slunečnicovým semínkem.
Dobrou chuť! 😋
TIP: Na posypání a ochucení carpaccia lze použít dýňové gomasio (drcené dýňové semínko s mořskou solí) nebo vaši oblíbenou bylinkovou směs nebo jen slunečnicové semínko spolu s himalájskou solí apod. Salátové listy lze obměňovat dle sezóny a toho, co právě doma máte….
(21.4.2022, Š.Hajská)