Červená čočka se sušenými rajčaty - Fit Poradna

Čočka prý přináší do života štěstí…..

Každopádně Vám tohle jídlo přidá do jídelníčku vlákninu a rostlinné bílkoviny. A nejen to….

POTŘEBUJEME (na cca 2 porce):

  • 150 g červené čočky
  • 1 menší cibuli
  • 100 g mrkve
  • 1 lžíci ghí
  • 30-40 g sušených rajčat
  • 2 bobkové listy
  • snítky saturejky apod.
  • mořskou sůl
  • k dochucení jablečný ocet apod.

POSTUP:

Pokud nemáme sušená bio-rajčata (třeba z vlastní úrody), je dobré rajčata předem dobře propláchnout nebo namočit. Čočku také propláchneme a necháme okapat na cedníku. Cibuli a mrkev očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev na malé kousky. Na tuku (na přepuštěném másle nebo na kokosovém oleji) osmažíme pár minut cibuli, přidáme kousky mrkve a později i čočku spolu s kořením. Přidáme na kousky nakrájená rajčata a zalijeme cca dvojnásobným množstvím vody. Nesolíme. Vaříme ji doměkka cca 12-15 minut. Ke konci varu ji osolíme a po uvaření dochutíme. Já jsem k ní přidala kyselé kapary (pár kousků).

Podáváme spolu s čerstvými zelenými bylinkami (petrželkou či koriandrem) a zeleným listovým salátem.

Dobrou chuť! 😋

(28.7.2021, Š.Hajská)