Čočka prý přináší do života štěstí…..
Každopádně Vám tohle jídlo přidá do jídelníčku vlákninu a rostlinné bílkoviny. A nejen to….
POTŘEBUJEME (na cca 2 porce):
POSTUP:
Pokud nemáme sušená bio-rajčata (třeba z vlastní úrody), je dobré rajčata předem dobře propláchnout nebo namočit. Čočku také propláchneme a necháme okapat na cedníku. Cibuli a mrkev očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev na malé kousky. Na tuku (na přepuštěném másle nebo na kokosovém oleji) osmažíme pár minut cibuli, přidáme kousky mrkve a později i čočku spolu s kořením. Přidáme na kousky nakrájená rajčata a zalijeme cca dvojnásobným množstvím vody. Nesolíme. Vaříme ji doměkka cca 12-15 minut. Ke konci varu ji osolíme a po uvaření dochutíme. Já jsem k ní přidala kyselé kapary (pár kousků).
Podáváme spolu s čerstvými zelenými bylinkami (petrželkou či koriandrem) a zeleným listovým salátem.
Dobrou chuť! 😋
(28.7.2021, Š.Hajská)