Kokosky s tvarohem - Fit Poradna

Když vám při pečení vánočního cukroví zbydou bílky, můžete z nich připravit kokosky. Recept pochází ze starého čísla časopisu Apetit, jen jsem množství cukru snížila na 1/2. Tak dle potřeby přidejte více kokosu, aby byly dostatečně tuhé….

POTŘEBUJEME:

  • 4 bílky
  • špetku soli
  • 70 g cukru
  • 70 g tvarohu
  • 200 g kokosu a více

POSTUP:

  1. Troubu předehřejeme na 150 stupňů. Plech potáhneme pečícím papírem. Bílky ušleháme se špetkou soli do polotuha. Přisypeme cukr a vyšleháme lesklý tuhý sníh. Nakonec opatrně vmícháme tvaroh a kokos.
  2. Z kokosového sněhu pomocí 2 lžiček tvarujeme malé hromádky a pokládáme je na plech s pečícím papírem. Pečeme 12-15 minut tak, aby byly trochu dozlatova.

Dobrou chuť! 😋

TIP: Bílky šlehejte ve zcela čisté nádobě a až na poslední chvíli. Když je necháte chvíli stát, zvlhnou a ztratí pevnost. Opatrně pří přimíchávání k dalším ingrediencím – sněhem míchejte co nejméně a zlehka.

(Zdroj inspirace: Apetit 12/2006, zveřejněno 26.12.2023, Š.Hajská)