Na tenhle koláč jsem se inspirovala v knize Davida Freje: Stravou proti zánětu. To, proč ráda občas zkouším i netradiční suroviny, je prosté – abych dokázala poradit i těm, kteří to potřebují (nejen kvůli hubnutí).
POTŘEBUJEME:
POSTUP:
Ovoce opláchneme a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 175 stupňů a pekáček vyložíme pečícím papírem. V míse nejdřív našleháme vejce s cukrem. Potom přidáme kokosový olej, vodu, kokosovou mouku a sodu. Vše lehce, ale důkladně promícháme. Těsto nalijeme na plech a na něj rovnoměrně poklademe ovoce. Pečeme cca 25 minut. Abychom poznali, že je koláč hotový, vyzkoušíme špejlí.
Dobrou chuť! 😋
DALŠÍ TIPY: Mám ráda koláče s tvarohem a tak jsem pod ovoce přidala tvarohovou vrstvu. Ovoce jsem navíc posypala troškou mletých mandlí. To dělat nemusíte. Ovoce lze v zimě použít i mražené.
(6.8.2021, Zdroj inspirace: David Frej, Stravou proti zánětu)