Název květákové kari jsem měla dřív než uvařené jídlo. Někdy to tak funguje a tak jiný název vymýšlet nebudu, přestože jsem do něj místo kari použila jen samotnou kurkumu. 🙃
POTŘEBUJEME:
POSTUP:
Mrkve oloupeme a nakrájíme na tenké šikmé plátky. Očištěný pórek nakrájíme na tenká kolečka. Dáme zvlášť zelenou část pórku (tu necháme na ozdobu hotového jídla, syrovou) a bílou (tu použijeme při vaření). Květák opláchneme, rozdělíme na růžičky či nakrájíme na menší kousky. Na rozehřátém tuku pár minut orestujeme mrkev. Přidáme kolečka pórku, růžičky květáku a po pár minutách posypeme trochou kurkumy a kmínu a za občasného promíchání prohřejeme i s kořením. Zalijeme kokosovou nebo normální smetanou (cca 100-150 ml), osolíme a dle potřeby naředíme vodou. Vaříme pod pokličkou doměkka (cca 10-12 minut). Dochutíme a podáváme nejlépe s rýží, ozdobené kolečky syrového pórku.
Dobrou chuť! 😋
(5.10.2023, Š.Hajská)