Mrkvový salát není nic složitého – a právě proto uvádím recept i na něj, obohacený o máslovou dýni. Obsahuje hodně sacharidů, ale také vitamíny, minerální látky, vlákninu a probiotika společně v jednom malém jídle.
Recept je na 2 menší porce a dohromady je to cca 1.054 kJ / 35 g sacharidů / 6 g bílkovin / 10 g tuků / 8 g vlákniny) – uvedené hodnoty jsou jen orientační.
POTŘEBUJEME:
POSTUP:
Mrkev a dýni oloupeme, jablko opláchneme a odstraníme jádřinec. Vše nastrouháme nahrubo a zalijeme citrónovou šťávou. Přidáme ostatní suroviny včetně nasekaných mandlí a promícháme. Dáme uležet do lednice. Můžeme ozdobit mátovými lístečky apod.
Dobrou chuť! 😋
(3.11.2020, Š.Hajská)