POTŘEBUJEME:
POSTUP:
Z namočených fazolí slijeme vodu z namáčení, propláchneme je a na vaření použijeme novou vodu. Vaříme je spolu s bylinkami proti nadýmání (saturejkou, tymiánem či bobkovým listem) cca 45 minut bez soli. Na oleji necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme červenou papriku a řepu pokrájenou nadrobno a výše uvedené koření mimo majoránky. Chvíli (asi 5 minut) opékáme. Přidáme konzervovaná rajčata, uvařené fazole, asi hrnek vody nebo vývaru, protlak nebo kečup a sušenou (nebo i čerstvou) majoránku. Vaříme dalších 15-20 minut a dle potřeby ještě podléváme vodou či vývarem. Před koncem ochutnáme, zda jsou fazole a zelenina dostatečně měkké. Osolíme, nalámeme na kousky hořkou čokoládu, promícháme a necháme 10 minut odstát pro spojení chutí. Na talíři ozdobíme zelenými natěmi nebo bylinkami. Podáváme ideálně se zeleným listovým salátem.
Dobrou chuť!
(7.2.2020, Š.Hajská)