„To těsto je nějaké divné.“….. řekla mi dcera, když ochutnávala jeden knedlík.
Ano, pohanka a pohanková mouka mají svoji specifickou chuť. Ne každému chutná. Já ji mám ráda a občas si recepty z pohanky ráda zpestřím svůj jídelníček. Lepek mi ve stravě nevadí. Těm z vás, kdo jste z nějakého důvodu na bezlepkové dietě, by se tento recept mohl hodit. A proto ho sdílím. Recept není můj, mám ho z časopisu Apetit, který jsem si kdysi roky kupovala. Já jsem k němu přidala jen něco málo svého (vlastní zkušenost a zdobení bylinkami a jedlými květy).
POTŘEBUJEME:
K podávání:
POSTUP:
Meruňky opláchneme, odpeckujeme a necháme je okapat. Z pohankové mouky, tvarohu, másla, vejce a špetky soli uhněteme hladké nelepivé těsto. Z něj potom odkrajujeme kousky, na pomoučené ploše je vyválíme na placičky, které plníme meruňkami a zabalíme. Knedlíky vaříme v osolené vodě cca 8 minut. Podáváme je s tím, co máme rádi.
Dobrou chuť! 😋
(zveřejněno 29.7.2023, Zdroj inspirace: časopis Apetit)