Pečené kuře s medovým máslem - Fit Poradna

Nečekejte zázračný recept. Je to jen tip na úpravu kuřecího masa. Neboť mezi oblíbené maso dětí patří často právě kuřecí maso.

Je to rychlá a jednoduchá verze na pečené kuře trochu „jinak“….

POTŘEBUJEME:

  • 1 farmářské kuře
  • kousek másla (80 g max.)
  • kůru z 1-2 (bio) citrónů
  • 1 lžíci kvalitního medu
  • 1/2 lžičky kari koření – viz tip
  • sůl

POSTUP:

Nejdříve si připravíme medové máslo. Máslo necháme trochu povolit. Kůru z dobře opláchnutých a osušených citrónů nastrouháme najemno. Smícháme máslo, citrónovou kůru, med a kari koření. Očistíme a naporcujeme kuře. Kuře vložíme do pekáčku, nasolíme a potřeme medovým máslem (není nutné spotřebovat všechno medové máslo, zbytek uložíme do lednice). Podlijeme troškou vody a pekáček vložíme do předehřáté trouby na střední teplotu. Pečeme dle zvyklostí (já raději peču na nižší teplotu, delší dobu) – dozlatova, během pečení občas poléváme maso, případně znovu podlijeme troškou vody nebo přidáme medové máslo. Po upečení vyndáme z trouby a vypečenou šťávu můžeme před podáváním přecedit (aby chutnala i dětem). Podáváme např. s rýží a se zeleninou (kysanou, pečenou nebo čerstvou).

Dobrou chuť! 😋

TIP: Použila jsem tzv. zelené kari, které jsem dostala jako dárek z jednoho exotického ostrova. Pokud nemáte kari, můžete použít i samotnou kurkumu.

S pečenou dýní, jáhly a kysaným zelím

(27.1.2024, Š.Hajská)