Nečekejte zázračný recept. Je to jen tip na úpravu kuřecího masa. Neboť mezi oblíbené maso dětí patří často právě kuřecí maso.
Je to rychlá a jednoduchá verze na pečené kuře trochu „jinak“….
POTŘEBUJEME:
POSTUP:
Nejdříve si připravíme medové máslo. Máslo necháme trochu povolit. Kůru z dobře opláchnutých a osušených citrónů nastrouháme najemno. Smícháme máslo, citrónovou kůru, med a kari koření. Očistíme a naporcujeme kuře. Kuře vložíme do pekáčku, nasolíme a potřeme medovým máslem (není nutné spotřebovat všechno medové máslo, zbytek uložíme do lednice). Podlijeme troškou vody a pekáček vložíme do předehřáté trouby na střední teplotu. Pečeme dle zvyklostí (já raději peču na nižší teplotu, delší dobu) – dozlatova, během pečení občas poléváme maso, případně znovu podlijeme troškou vody nebo přidáme medové máslo. Po upečení vyndáme z trouby a vypečenou šťávu můžeme před podáváním přecedit (aby chutnala i dětem). Podáváme např. s rýží a se zeleninou (kysanou, pečenou nebo čerstvou).
Dobrou chuť! 😋
TIP: Použila jsem tzv. zelené kari, které jsem dostala jako dárek z jednoho exotického ostrova. Pokud nemáte kari, můžete použít i samotnou kurkumu.
S pečenou dýní, jáhly a kysaným zelím
(27.1.2024, Š.Hajská)