Polévka z cukety a cibule s kokosovým mlékem - Fit Poradna

Cuketových receptů (včetně receptů na polévky) je velké množství.

Já mám jednoduché zeleninové polévky ráda po celý kalendářní rok. Je to možnost, jak rozšířit jídelníček nejen dospělým, ale i dětem. Spolu se zeleninou doplníme tekutiny, minerální látky atd.

V létě vařím polévky přeci jen v menší míře než v zimě. Ale ty zeleninové – z toho, co se na zahrádce urodí, přijdou „k chuti“ celé rodině.

POTŘEBUJEME:

  • 1 střední cuketu
  • 2 mladé cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíci ghí
  • 3/4 hrnku kokosového mléka
  • zelené bylinky
  • vodu či vývar
  • sůl

POSTUP:

Cibuli, česnek a cuketu očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a cuketu na kostky. Pokud máme větší cuketu, vyndáme z ní semínka. Na trošce přepuštěného másla nebo kokosového tuku orestujeme cibuli a česnek, přidáme odrhnuté bylinkové lístečky – např.oregano a tymián – a chvíli prohřejeme. Poté přidáme cuketové kostky a po pár minutách kokosové mléko. Dle potřeby naředíme vodou či vývarem a osolíme podle použité tekutiny. Vaříme pod pokličkou (cca 10 minut). Po uvaření polévku rozmixujeme a dochutíme. Na talíři ozdobíme dle chuti a preferencí.

Dobrou chuť! 😋


(21.7.2021, Š.Hajská)