Rajčatový salát s melounem - Fit Poradna

Meloun k létu neodmyslitelně platí. Je tvořen hlavně vodou, ale ne vodou obyčejnou, ale takzvanou biologickou vodou, která prošla tisíci, možná miliony reakcí. Obsahuje vyváženou dávku minerálních látek a vitaminů (např. vit. C, B1, B6, kyselinu listovou, draslík, železo a hořčík).

Inspiraci na kombinaci melounu a rajčat jsem našla ve francouzské kuchařce. Můžete si ho dát třeba na svačinu. Recept je na 1 větší porci (jako samostatné jídlo) a má cca 1.010 kJ = 242 kcal, 17 g sacharidů, 15 g tuků a 6 g bílkovin (uvedené hodnoty jsou jen orientační). Porci melounu si zkrátka hlídejte (i bez čísel) kvůli obsahu cukru. 😉

POTŘEBUJEME:

  • 300 g různobarevných rajčat
  • 100 g žlutého melounu
  • 1 lžíce sekaných mandlí
  • 1 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • špetka soli
  • špetka mletého chilli
  • hrst lístků bazalky a máty

POSTUP:

Meloun nakrájíme na drobné dílky, rajčata opláchneme a také nakrájíme. Přidáme olivový olej, citrónovou šťávu a okořeníme špetkou soli a chilli. Posypeme sekanými bylinkami a mandlemi a podáváme.

Dobrou chuť!

(29.7.2020, Š.Hajská)