Špaldový koláč se švestkami - Fit Poradna
  • 200 ml bílého jogurtu
  • max. 80 g třtinového cukru (lze použít méně)
  • 2 vejce
  • 5 lžic oleje (řepkového či olivového)
  • 180 g špaldové celozrnné mouky (lze kombinovat s ječnou moukou apod.)
  • ½ balíčku kypřícího prášku (z vinného kamene)
  • trocha vanilky
  • 2 lžíce máku

Na drobenku:

  • 50 g špaldové mouky
  • 5o g třtinového cukru
  • 50 g másla

Nejprve rozmícháme první 4 suroviny. Poté postupně přidáváme ostatní sypké suroviny (mouku s mákem, vanilkou a práškem do pečiva). Nalijeme do koláčové formy (vymazané a vysypané moukou nebo vyložené pečícím papírem), poklademe švestkami slupkami dolů a posypte drobenkou. Pečeme na 160 stupňů (cca 30 minut). Upečení koláče ověříme špejlí.

Dobrou chuť!

(zveřejněno 6.8.2019)