Receptů na cuketovou polévku najdete všude spoustu.
A protože každá správná čarodějka kouzlí z toho, co má doma k dispozici, tentokrát je to jarní varianta polévky s medvědím česnekem.
POTŘEBUJEME:
POSTUP:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Cuketu očistíme a dle velikosti vykrojíme střed se semínky (u menších cuket to není nutné). Když mám cuketu v bio kvalitě, použiju ji i se slupkou. Bramboru po oloupání nakrájíme také na kostičky. Tymián opláchneme a lístečky odrhneme ze stonků. Medvědí česnek opláchneme a necháme okapat. Na tuku orestujeme nejdřív cibuli, přidáme kostičky cukety a po chvíli odrhnuté lístečky tymiánu. Pár minut promícháme i s kořením a poté přidáme sůl dle chuti a zalijeme horkou vodou či vývarem jen tak, aby polévka byla dostatečně hustá. Přidáme kostičky brambory a necháme vařit pod pokličkou do změknutí brambor. Po uvaření přidáme nakrájený medvědí česnek a polévku rozmixujeme spolu s ním tyčovým mixérem. Dochutíme dle potřeby.
Dobrou chuť! 😋
TIP: Použití medvědího česneku je nejlepší bez tepelné úpravy (třeba do jarních pomazánek), ale pokud ho máte trochu víc, můžete ho vyzkoušet i v polévce….
Proč ho na jaře zařadit do jídelníčku, se dočtete tady:
(25.4.2023, Š.Hajská)